Thursday, August 23, 2012

Le post poste posto

Sutra putujem u Beograd. I veoma se radujem toj činjenici. Već imam zabilježene  lokacije koje želim posjetiti, između ostalog i onaj slavni Zemunski buvljak. *-* muj, muj hepi
I nekoliko knjizara. Nadam se da cu se vratiti sa mnoštvom knjiga. Raznoraznijeh. Između ostalog treba mi Netterov Anatomski atlas, inače savršenstvo za sve sudente medicine, i kad ga i ako ga kupim pokazaću vam ga. Ali nadam se nekim spontanim ulovima. I sasvim spontano očekujem da spontano naletim na studetski povoljnog Pekića. :)
Ako neko, iko, ima kakav savjet o kupovini, pritom naglašavam studentskoj i nimalo klasičnoj i nimalo prema centrima tržnim orjentisanoj, neka se javi.
I šta god vam padne na pamet...Još ako je na Voždovcu, milina...*-* (ili bilo gdje drugo)

Sutra planiram jedan spa dan. E ovako bi to trebalo da izgleda:

a) Uzmem veću količinu kukuruznog brašna i podijelim na dva dijela. Jedan veći, drugi manji. Veći dio pomiješam sa šećerom i tako snažno istrljam tijelo, da se poslije crveniim pola dana. Al koža poslije bude fantastična. Meka i nježna, kao bebina, guza.

b) Sa drugim dijelom istrljam lice, takođe relativno snažno.
Zatim posegnem za svojim glicerinskim sapunom. Istrljam lice. I poslije svega toga stavim med. Držim na licu 15 minuta. Umijem se hladnom vodom. Uživam u mekoći. Milujem svoje obraze. Poprskam aktivnim kiseonikom. Uživam u sterilnosti.

c) Operem kosu svojim šamponom od koprive, onaj Afroditin što dolazi u litarskom pakovanju. Isperem šampon. Prije toga sam uzela svoje osušene listove od oraha i prokuvala ih, nekih sat vremena, dok boja ne bude bas, bas tamna. I onda nad kadom natopim kosu sa tom tečnosti. Umotam peškirom, dakle ne ispiram.  Poslije toga bude baš, baš katastrofalan peškir. Mada ne ostavlja traga u vidu boje na kosi. Ali je efekat divan.

I na kraju, skinem ovaj lak sa noktiju koji je već formirao male nevjerovatno slatke oblačiće.....nanesem novi sloj svog omiljenog laka, i spremna sam.


I nemam pojma zašto, ali štela sam da podijelim ovu sliku sa vama. Vjerovatno zbog one priče o savršenstvu od neki dan, a složićete se, žensko tijelo je vrlo blizu.


21 comments:

  1. Imam i ja neke pilinge sto sama pravim i imam jedan od kukuruznog brasna i meda,njam njam,a dobar je.
    A ispred filozofskog i filoloskog faksa u BGu imas ulicne prodavce koji prodaju svakakve knjige, ako bude prolazila tuda, baci pogled. Samo nisam sigurna da li su i sad tu, jer je raspust,nisam dugo bila tamo.

    ReplyDelete
  2. Dobar plan za spa dan, mogla bih i ja u subotu zakazati jedan. :D

    Uživaj u Beogradu. :*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hocu hvala....:) Kul je kako se rimuje, ko neki slogan..:)

      Delete
  3. Nemam blage veze o šopingu u Beogradu ali ti držim fige da ti bude što bolje :).
    Dakle, sutra tražiti kukuruzno brašno i probati ovo, volim princip "uradi sam"
    Zadnja slika-perfection indeed

    ReplyDelete
  4. 'el mogu ja jedan komentar od metar i po ?? :)
    Za garderobu za dz konsultuj Minju (Psychocat)..ona iskopava nesto sve za 100 i 50 dinara :)
    Mija omiljena knjizara su Delfi u SKC-u, a sad su jos i popusti..ono, 4 knjige za 1000 den, kupi jednu druga gratis i tako to :)
    Imas i Lagunu u Resavskoj (2 min od kruznog na Slaviji), a polovne knjige potrazi na Platou i Cvetnom trgu. Ako jos kako mogu da pomognem, pisi mail :))
    Inace, na Vozdovcu ispod crkve imas bas fin DM (ono- nema guzve, ima svega :))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Narafski....:D a Minju sam vec pitala kako da stignem do buvljaka Zemunskog....:D
      E sad sam izguglala ovu Delfi, i svidja mi se, gledam galeriju imaju i kafe unutar knjizare...:D Laguna me podsjeca pomalo na ovu nasu banjalucku KUlturu, sto naravno nije lose....*-* Pa muvacu se malo po Voždovcu dok mi drugarica bude na ispitu..:) I hvala ti puno, ako se sjetim jos nečeg javim..:)

      Delete
  5. Lajkam sliku, totalno je hipnotizirajuća :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. I meni isto, divim joj se vec duzi vremenski period..:)

      Delete
  6. Meni se ta slika ne sviđa, nasmijava me, al na ružan način, ne znam, I'm weird :D.

    SreĆan ti put i želim ti puno jeftinih ulova :).

    ReplyDelete
    Replies
    1. De, de, slika je odlična, ali svako ima svoj ukus...:D

      Delete
  7. Pogledaj knjige i na Zemunskom buvljaku, prodaju ih po antikvarnicama za mnogo veće pare :)

    ReplyDelete
  8. Sretan put i prijavi ulov kada se vratis. :D

    ReplyDelete
  9. Uživaj u svom spa danu! :))

    ReplyDelete
  10. Meni se sviđaju ovi ženski trenuci i tretmani. To je nejljepše provedeno vrijeme sa samom sobom. Sigurna sam da si uživala.
    Ne mogu ti ništa reći za Bg, osim da se nadam da ćeš uživati i da ćeš sve što ti se svidi moći uklopiti u studentski džeparac :)

    ReplyDelete
  11. Hvala na komentaru :*
    A ova fotografija mi je fenomenalna, imam citavu kolekciju zenskog nagog tijela (ali ne u vulgarnom smislu).. Malo se bavim slikanjem i crtanjem pa mi je to najdrazi motiv :)

    ReplyDelete
  12. Eee,i ja ovo dana kuham orahovo lisce da potmanim kosu.Crna mi je,ali se ne farbam,a kako je malo posvijetlila od sunca,orah mi tu pomogne.Stavim i zalfije u orah,pa bude jos tamnije,a i manje mi se masti kad stavim zalfiju,posto mi je inace sklona tome.Mislila sam samljeti susene ljuske oraha,pa smjesu stavljati kao kanu,kazu da je to jos puno bolje,ali avaj...ove godine orasi uopste nisu rodili,barem u mom kraju.Bas sam neki dan slikala sav taj proces,bice nakad vec neki post kod mene na blogu o tome.
    Jesi probala kao pilng mozda onaj koziji sapun sa kukuruznim grizom?
    Ja koristim obicni,al taj drugi stalno zagledam:-)
    Volim i Pasha piling sapun sa mak/cimetom,za lice,protiv celulita,a svo kupatilo mirise od njega :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Orasa ni za glave.....al hajd barem ima lišća....*-* Ja nisam koristila žalfjiju ali vidiš probaću....:) E pa ja sam probavala sa sasušenom ljuskom, doduše na mami koja je veoma svijetla, svioijetlo smeđa, i njoj nije bilo nekakvih velikih promjena, samo mi je ona nakon nekih mjesec dana rekla da joj je kosa baš divna, i mekana, i zdravija, tako da cu to kada bude orasa, koristiti kao masku a i za potamnjivanje...e nisam probala sa kukuruznim griizom, nisam ni obični al ga baš zagledam, i definitivno ću probati. Mak i cimet je već dugo moj vjerni pratilac, doduše sad malo odmaram od njega, jer koža postane otporna nakon dugog korištenja....al uskoro opet...
      I imaš u DM-u fenomenalne Green Garden sapune, koji su dosta jednostavni a sastav im je skroz ok. Ja sam kosristila Grožđe i miris je božanstven, a sledeći na redu je Limun...
      Uf, nadam se da ćeš ovo pročitati....:D

      Delete
    2. Eto,a ja vec dugo gledam i mirisem taj sapun od grozdja i onda uvijek skepticno zakljucim da mi je skup (a nije mi skup Pasha i Nesti Dante ccc) Bas cu pogledati sastav,mada mi trenutno ne treba,ali hoce sledeci mjesec.Sutra idem u prirodu,i planiram se penjati na orah ne bi li nasla barem koji gore na visim granama :-))

      Delete
    3. Definitivno je jeftinije od Pashe, a za tuširanje je dušu dao....*-*

      Delete